Menu

Bronzen

'Diepe goud-, koper-, zilver-, andere metaal- kleurtonen toegevoegd aan drukwerk'

De veredelingstechniek bronzen
Bij het proces van bronzen (ook wel bronzing genoemd) wordt een metaalkleurig poeder gehecht aan een coating van natte inkt. Het poeder heeft een diepe authentieke metaalachtige kleur, die niet te bereiken is door te drukken met folie of inkt. De afwerkingstechniek bronzen geeft een luxe en exclusieve uitstraling, vaak toegepast bij hoogwaardige verpakkingen en producten. 

Kleurscala van bronzen
Bronspoeder is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren! Denk aan zilver, rosé tot parelmoer, goud en koper kleuren. Alle CMYK kleuren, PMS kleuren kunnen gecombineerd worden met bronspoeder. De mogelijkheden zijn eindeloos en zeer indrukwekkend. 

Voordelen van bronzen

  • Geeft ontwerpen een diep goud, koper, zilver, andere metalen kleurtonen
  • Authentieke hoogwaardige drukeffecten
  • Opties zijn eindeloos en zeer indrukwekkend
  • Duurzaam
  • Kan perfect worden gecombineerd met verschillende afwerktechnieken


Toepassing van bronzen
Bronzen wordt vaak gebruikt bij de productie van eersteklas, hoogstaand en premium drukwerk, waarbij opvallende effecten nodig zijn. Het gebruik van bronzen in het ontwerp zorgt ervoor dat een product zich onderscheidt van de massa. Het brengt authenticiteit en een uniek effect.

Duurzaam!!
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden biedt Vrijdag Premium Printing metaalkleurige poeders ZONDER metaaldelen. Deze op mineralen gebaseerde poeders creëren alle gewenste metaalkleurige effecten, maar zijn feitelijk metaalvrij. Daarmee zeer geschikt voor bijvoorbeeld etiketten en verpakkingen in de levensmiddelenindustrie.

Druktechnieken combineren
Bronzen kan perfect gecombineerd worden met verschillende afwerkingstechnieken. Denk bijvoorbeeld aan pregen, folien, diepdruk, lakken en stansen.

Terug naar overzicht technieken

Vragen over Bronzen?

Heeft u vragen over de druktechniek bronzen? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerkeffecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier