Menu

Soft touch

‘Subtiele, matte look met zijdezacht gevoel’

Fluweelzachte textuur
De meeste drukwerk effecten doen een beroep op het gezichtsvermogen. Soft touch daarentegen beroept zich primair op de tast. De fluweelzachte textuur van Soft touch stimuleert de nieuwsgierigheid van aanraking. De matte look zorgt voor een luxe uitstraling en laat een blijvende indruk achter bij degenen die het aanraken. Naast textuur biedt Soft touch een verpakking of etiket ook extra bescherming tegen krassen en vingerafdrukken.  

Hoe drukken we het Soft touch effect?
Fluweelzachte texturen zoals het Soft touch effect komen tot stand door de druktechniek lakken. Bij lakken wordt er een flinterdun laagje lak op drukwerk aangebracht en afhankelijk van het type lak, ontwikkelt zich een bepaalt effect. 

Hoeveel verschillende soft touch effecten en kleuren kunnen gedrukt worden?
De lak die het Soft touch effect drukt is transparant. De Soft touch kleur is daarom afhankelijk van de ondergrondkleur van het gebruikte papier of karton. De Soft touch kleur kan ook afhankelijk zijn van de gedrukte kleuren op het papier of karton voor het gelakt wordt. Vaak zijn de gedrukte kleuren afkomstig van de offset- of vellen diepdrukmachine.

Kan soft touch gedrukt worden  op papier en karton?
Ja, we kunnen Soft touch effecten  prima drukken op papier en karton. 

Is Soft touch drukwerk duurzaam?
Er zijn verschillende lakken verkrijgbaar. Lakken op waterbasis en lakken die biologisch afbreekbaar zijn, zijn voorbeelden van duurzame lakken. We proberen zoveel mogelijk duurzame lakken te gebruiken en samen met onze leveranciers testen we continue om milieuvriendelijkere  grondstoffen te gebruiken. Afhankelijk van het lak effect wat gewenst is, zullen we een passende lak aanbieden.

Is het Soft touch drukwerk effect geschikt voor etiketten en verpakkingen?
Ja, Soft touch is geschikt voor bijna alle etiketten en verpakkingen. Of het nu all-over of in details wordt gebruikt in het design, het zal een meerwaarde creëren voor het etiket of de verpakking. Niet alleen de textuur spreekt consumenten aan, ook de matte look (al dan niet gecombineerd met (hoog)glans kan een verpakking  of etiket nét dat extra onderscheidende effect geven.

Combineert Soft touch goed met andere drukwerk effecten?
Ja, Soft touch combineert heel goed met andere drukwerk effecten. Vooral omdat bij Soft touch de nadruk ligt op textuur terwijl bij andere drukwerk effecten vaak de focus ligt bij het visuele effect. Door verschillende drukwerk effecten te combineren is het mogelijk om een unieke uitstraling te creëren. Voorbeelden van populaire drukwerk effect combinaties zijn o.a. Soft touch met pregen, Soft touch met diepdruk of Soft touch met foliedruk.

Design tips

  • Soft touch is een transparante lak
  • Zorgt voor fluweelzachte textuur
  • Kan all-over of plaatselijk (als detail) worden aangebracht
  • Ideaal om teksten en logo's op een verpakking te laten opvallen
  • Voegt luxe toe aan het drukwerk
  • Is vingerafdrukbestendig

 

Terug naar overzicht drukwerk effecten

Aanleverspecificaties drukwerkbestanden

De aangeleverde digitale bestanden worden door onze prepress afdeling vakkundig beoordeeld op bruikbaarheid en compleetheid. We kijken naar de volledigheid, grafische kwaliteit van het beeldmateriaal, leesbaarheid, kleurbeheer en of met het aangeleverde materiaal gerealiseerd wordt wat u voor ogen heeft.

Lees meer over Prepress

Vragen over soft touch effecten?

Heeft u vragen over soft touch effecten? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerk effecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier