Menu

DNA inkt

‘In DNA inkt zijn unieke gecodeerde pigmenten verwerkt, onzichtbaar voor het blote oog, ideaal voor plain packaging.'

Wat is DNA inkt?
Aan DNA inkt zijn microscopische kleine deeltjes aan de inkt toegevoegd. Deze microscopische deeltjes bevatten een unieke code welke alleen kan worden uitgelezen met een speciale scanner. De microscopische deeltjes zijn bestand tegen elke denkbare beschadiging en temperatuur. 

Wanneer DNA inkt inzetten als echtheidskenmerk?
Deze techniek is ideaal wanneer u als merkeigenaar uw eigen producten wilt identificeren. Het is een goede manier om namaak aan te tonen omdat uw verpakking is bedrukt met een unieke DNA inkt. 

Voordelen van DNA pigmenten bij drukwerk identificatie
Het voordeel van deze toepassing is vooral het feit dat de techniek voor het blote oog onzichtbaar is. Het wordt ingezet bij plain packaging voor de tabak industrie.

Blijf een stap voor op vervalsers en namaak!
Vrijdag Premium Printing kan naast DNA inkten ook andere zichtbare en onzichtbare beveiligings drukwerktechnieken toevoegen om unieke identificatie aan te tonen. Denk aan infrarood inkt, ultraviolet inkt, thermochrome inkt en interference inkt.

  • Infrarood inkt beveiliging
  • Ultraviolet inkt beveiliging
  • Thermochrome inkt beveiliging
  • Interference inkt beveiliging 

Heeft u vragen of behoefte aan advies? 
Wilt u meer informatie over beveiligd- of vertrouwelijk drukwerk? 
Neem dan contact op met ons op, zodat we samen uw wensen tot uitvoering kunnen brengen.

 

Vraag een offerte aan

Aanleverspecificaties drukwerkbestanden

De aangeleverde digitale bestanden worden door onze prepress afdeling vakkundig beoordeeld op bruikbaarheid en compleetheid. We kijken naar de volledigheid, grafische kwaliteit van het beeldmateriaal, leesbaarheid, kleurbeheer en of met het aangeleverde materiaal gerealiseerd wordt wat u voor ogen heeft.

Lees meer over Prepress

Vragen over DNA inkt?

Heeft u vragen over DNA inkt ? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerk effecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier