Menu

Glitter parelmoer

‘Betoverend parelachtig glitter effect op papier en karton’

Glitter is en blijft razend populair!
Glitters en sprankeling, wie houdt er nou niet van? De consument is er dol op! Glitter parelmoer effecten op een verpakking of etiket helpen om als merk op te vallen in het schap. Speciale drukwerk effecten zorgen sowieso voor een bijzondere look. Wat bij dit glitter parelmoer drukwerk effect opvalt, is dat men het altijd graag wil aanraken. Dit komt deels door lichtinval dat speelt met de glitter en  parelmoer weerkaatsing.  Door lichtinval komt de diepte en intensiteit van het gebruikte poeder goed naar voren. Het is betoverend. Glitter parelmoer op een verpakking of etiket is een absolute meerwaarde en genereert een exclusieve uitstraling.

Hoe drukken we glitter parelmoer effect?
Om het glitter parelmoer effect te bereiken maken we gebruik van Sparkling Mineral Powder (SMP). Dit duurzame parelmoerachtig poeder wordt middels een hele dunne “lijmlaag” gehecht aan papier of karton. SMP is te drukken in allerlei kleuren en in verschillende dekkingsgradaties.

Hoeveel glitter parelmoer effectkleuren zijn er?
Glitter parelmoer effecten kunnen in CMYK en in PMS gedrukt worden. Veel klanten denken bij glitter en parelmoer in eerste instantie aan de klassieke kleurtinten zoals goud, zilver, brons en koper, maar felle (minder natuurlijke) kleurtinten zijn ook mogelijk. Het leuke van Sparkling Mineral Powder is, dat het niet alleen een breed kleurscala heeft, maar dat er ook gespeeld kan worden met verschillende dekkingsgradaties. Hierdoor kunnen er hele bijzondere effecten naar voren komen. Bijvoorbeeld bij een semi-transparante dekking komt de kleur van het papier of karton om de hoek kijken.

Is het glitter parelmoer effect te drukken op papier en karton?
Ja, we kunnen glitter parelmoer effecten  prima drukken op vele soorten papier en karton.

Is het glitter parelmoer effect duurzaam?

Ja, Sparkling Mineral Powder (SMP) waarmee we dit glitter parelmoer effect mee bereiken, is duurzaam, vrij van zware metalen en recycleerbaar! Dit op mineralen gebaseerde poeder creëert alle gewenste parelmoerkleurige glitter effecten, maar zijn feitelijk metaalvrij. Het is geschikt voor toepassing voor etiketten en verpakkingen in de levensmiddelenindustrie.

Is het glitter en parelmoer drukwerk effect geschikt voor etiketten en verpakkingen?
Speciale drukwerk effecten zoals glitter en parelmoer zijn geschikt voor bijna alle etiketten en verpakkingen. Of het nu all-over of in details wordt gebruikt in het design, het zal een meerwaarde creëren voor het etiket of verpakking.

Combineert het glitter parelmoer effect goed met andere drukwerk effecten?
Op zichzelf staand zorgt Sparkling Mineral Powder, waar het glitter parelmoer effect mee gedrukt wordt, voor een bijzonder en opvallende uitstraling. Toch zien we in de praktijk dat men graag verschillende druktechnieken combineert, omdat daardoor het design en de verpakking naar een hoger niveau worden getild. SMP combineert bijvoorbeeld heel goed met pregen, lakken en folie.

Design tips

  • Verkrijgbaar in felle kleuren en pastel tinten
  • SMP kan in verschillende dekkingsgraden worden aangebracht
  • Bij semi dekkingsgraad van SMP speelt de ondergrondkleur van papier of karton een rol
  • Combineert goed met andere drukwerk effecten
  • Lichtinval en 3D reliëf zorgen voor meer diepte effect in het drukwerk

Terug naar overzicht drukwerk effecten

Aanleverspecificaties drukwerkbestanden

De aangeleverde digitale bestanden worden door onze prepress afdeling vakkundig beoordeeld op bruikbaarheid en compleetheid. We kijken naar de volledigheid, grafische kwaliteit van het beeldmateriaal, leesbaarheid, kleurbeheer en of met het aangeleverde materiaal gerealiseerd wordt wat u voor ogen heeft.

Lees meer over Prepress

Vragen over glitter parelmoer?

Heeft u vragen over glitter parelmoer? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerk effecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier