Menu

Foliedruk

'Glanzend-, mat-, metaal-, spiegel-, felle-, holografische en zelfs transparante folies zijn mogelijk'

De veredelingstechniek foliedruk
Bij Vrijdag Premium Printing brengen we folie middels warmte aan. Deze techniek wordt ook wel warmdrukfolie, hot foil, hot foil stamping, hot stamp of hot foiling genoemd. Bij deze druktechniek wordt een dunne kleur- of metaalfolie op het drukwerk aangebracht. Door middel van een cliché (metalen plaat) wordt de folie op het onderliggende papier of karton getransfereerd. Door hitte en druk worden onregelmatigheden en ruwheid van het gebruikte papier of karton geëgaliseerd. De folie geeft glamour en exclusiviteit aan het drukwerk.

Verschillende typen folie
Er zijn heel veel soorten foliën die gebruikt kunnen worden bij foliedruk. Denk daarbij aan goud- en zilverfolie, metallic kleuren in hoogglans, zijdeglans of matte uitvoeringen. Wat veel mensen niet weten is dat het ook mogelijk is om holografische folie in verschillende patronen of high security- / beveiligingsfolie toe te passen. 

Folie pregen
Tijdens het foliedruk proces kan er in veel gevallen ook meteen een reliëf (preging) worden aangebracht. Dit heet een folie preeg. Bij deze techniek wordt het beeld omhoog gezet. Voordeel van deze techniek is dat je niet afzonderlijk de veredelingstechniek pregen hoeft toe te passen maar wel het effect hebt. Door beide processen; folie en preeg in een gang te drukken is de registratie (passing) van beide technieken 100%.

Folie met micro-preeg
Het is ook mogelijk om een micro afbeelding tijdens het foliedruk proces toe te passen. Micro-preeg geeft een heel speciaal effect en kan ook tijdens het foliën in dezelfde gang worden gerealiseerd. Er kan zelfs in één gang folie, reliëf en micro-preeg worden gedrukt.

Druktechnieken combineren
Foliedruk in combinatie met onze andere veredelingstechnieken kan spectaculaire resultaten opleveren.

Terug naar overzicht technieken

Vragen over foliedrukken?

Heeft u vragen over de techniek foliedrukken? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerk effecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier