Menu

Doming

'Geeft drukwerk een zeer exclusief karakter door een bolle, glasheldere toplaag.'

Doming
Domen of doming is een techniek welke veelal op zelfklevende etiketten wordt toegepast. Door toevoeging van een epoxy harslaag over het drukwerk ontstaat er een ronding welke aan een dome doet denken. De epoxylaag is glashelder waardoor het beeld eronder niet alleen beschermd wordt, maar zelfs enigszins “vergroot”. Deze harslaag geeft het product een extra dimensie. Doming zorgt voor een fantastische uitstraling, zeker als het gecombineerd wordt met een preging.

Toepassing van doming
Domings zijn vooral terug te vinden op zelfklevende etiketten. De zelfklevende etiketten met doming zorgen voor een extra luxe of speciale afwerking op drukwerk en verpakkingen.

Terug naar overzicht technieken

Doming met reliëf effect

Een doming heeft, door de bolle glanslaag, al een glossy 3D effect. Door toevoeging van de techniek preeg (drukwerk zonder inkt) aan uw ontwerp ontstaat er een hoogte-diepte-effect en wordt de doming 'tastbaarder'. Preeg zorgt ervoor dat de 3D doming een luxe en elegante uitstraling heeft. 

Lees meer over pregen

Doming met metaal kleurtonen

Authentieke metaalachtige kleuren zijn niet te bereiken door te drukken met folie of inkt. Met Sparkling Mineral Powder lukt dat wel. Diepe goud-, koper-, zilver-, andere metaal- kleurtonen kunnen toegevoegd worden aan drukwerk, de opties zijn eindeloos en zeer indrukwekkend.

 

Lees meer over Sparkling Mineral Powder

Vragen over doming?

Heeft u vragen over de techniek doming? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerk effecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier