Menu

Doming

'De epoxy geeft drukwerk een zeer exclusief karakter door een bolle, glasheldere toplaag.'

Doming
Doming (soms ook domen genoemd) is een techniek die vaak wordt toegepast op zelfklevende etiketten. Bij doming wordt er een epoxy harslaag over drukwerk gegoten. De epoxy harslaag is glashelder en zorgt dat de afbeelding eronder iets wordt “vergroot”.  De epoxylaag beschemt het drukwerk en laat het opvallen. Een doming zorgt voor een fantastische uitstraling, zeker als het gecombineerd wordt met een preging.

Doming wordt dus veelal op zelfklevende etiketten toegepast en deze worden bij Vrijdag Premium Printing geleverd op vellen. Daarmee zou men een doming ook als een soort sticker kunnen zien.

Toepassing van doming
Domings zijn uitermate geschikt om details in ontwerpen te laten opvallen. Denk daarbij aan logo's of een detail in het verpakkingsontwerp. Domings zijn ook te gebruiken als verzegeling op een verpakking.

Terug naar overzicht technieken

Doming met reliëf effect

Een doming heeft, door de bolle glanslaag, al een glossy 3D effect. Door toevoeging van de techniek preeg (drukwerk zonder inkt) aan uw ontwerp ontstaat er een hoogte-diepte-effect en wordt de doming 'tastbaarder'. Preeg zorgt ervoor dat de 3D doming een luxe en elegante uitstraling heeft. 

Lees meer over pregen

Doming met metaal kleurtonen

Authentieke metaalachtige kleuren zijn niet te bereiken door te drukken met folie of inkt. Met Sparkling Mineral Powder lukt dat wel. Diepe goud-, koper-, zilver-, andere metaal- kleurtonen kunnen toegevoegd worden aan drukwerk, de opties zijn eindeloos en zeer indrukwekkend.

 

Lees meer over Sparkling Mineral Powder

Vragen over doming?

Heeft u vragen over de techniek doming? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerk effecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier