Menu

Parelmoer folie

‘Semi-doorschijnende folie met parelmoerglans’

Dromerige, zachte glamour look dankzij parelmoer folie!
Wanneer u op zoek bent naar iets bijzonders, is parelmoer folie een absolute aanrader. Parelmoer folie geeft drukwerk een hoogwaardige look. Parelmoer folies kunnen transparant of licht doorschijnend zijn en hebben een glanzend pareleffect bij gebruik op wit papier. Ze voegen wel wat kleur toe, maar worden vooral gebruikt om een bepaald element van het drukwerk te laten glanzen. Parelmoer folie heeft een gladde textuur en genereert in combinatie met papier of karton een dromerige, zachte glamour look.

Hoe drukken we het parelmoer folie?
Parelmoer folie wordt door middel van foliedruk op drukwerk aangebracht. Bij Vrijdag Premium Printing brengen we folie middels warmte en druk aan. Deze techniek wordt ook wel warmdrukfolie, hot foil, hot foil stamping, hot stamp of hot foiling genoemd. De effecten van foliedruk zijn ontzettend populair. Door middel van een cliché (metalen plaat) wordt de folie op het onderliggende papier of karton getransfereerd. Door hitte en druk worden onregelmatigheden en ruwheid van het gebruikte papier of karton geëgaliseerd.

Hoeveel verschillende parelmoer folie kleur effecten kunnen gedrukt worden?
De kleuren van parelmoer folie zijn verkrijgbaar in pasteltinten met matte of glanzende afwerking. In tegenstelling tot metallic folies is de kleurkeuze van parelmoer folies beperkter. Er zijn ongeveer 10 verschillende parelmoer folies die we kunnen aanbieden. Afhankelijk van de ondergrond kleur van het papier of karton verandert het parelmoer effect, waardoor toch een zeer breed pallet aan kleurmogelijkheden ontstaat.

Kan parelmoer folie gedrukt worden op papier en karton?
Ja, we kunnen Parelmoer folie prima drukken op zowel papier als karton. 

Zijn parelmoer folies duurzaam?
Parelmoer folie bestaat uit een kunststof drager en een flinterdun metallic laagje. Dit metallic laagje van enkele microns wordt overgezet op het papier of karton. Momenteel loopt er een pilot om de kunststof drager te recycleren en te hergebruiken. 

Is parelmoer folie geschikt voor etiketten en verpakkingen?
Ja, parelmoer folie drukwerk effecten zijn geschikt voor bijna alle etiketten en verpakkingen. Let er wel op dat parelmoer folie het beste tot zijn recht komt op een witte ondergrond.

Combineren parelmoer folie effecten goed met andere drukwerk effecten?
Ja, parelmoer folie combineert goed met andere drukwerk effecten. Voorbeelden hiervan zijn parelmoer folie met preeg of parelmoer folie met micro-preeg. Door verschillende drukwerk effecten te combineren is het mogelijk om een verpakking of etiket te voorzien van een unieke uitstraling. Het kan spectaculaire resultaten opleveren!

Iets om rekening mee te houden
Parelmoer folie kunnen op gekleurd papier of karton gedrukt worden maar dit wordt minder aanbevolen, omdat het glanseffect wordt gedimd en de kleur van het papier mogelijk door de folie heen zichtbaar is.

Design tips

  • Parelmoer folie komt het best tot zijn recht op wit papier of karton
  • Zorgt voor een gladde textuur in het drukwerk
  • Vestigt de aandacht op details in het drukwerk
  • Ideaal om teksten en logo's op een verpakking te laten opvallen
  • Voegt luxe en glamour toe aan het drukwerk

Terug naar overzicht drukwerk effecten

Aanleverspecificaties drukwerkbestanden

De aangeleverde digitale bestanden worden door onze prepress afdeling vakkundig beoordeeld op bruikbaarheid en compleetheid. We kijken naar de volledigheid, grafische kwaliteit van het beeldmateriaal, leesbaarheid, kleurbeheer en of met het aangeleverde materiaal gerealiseerd wordt wat u voor ogen heeft.

Lees meer over Prepress

Vragen over parelmoer folie effecten?

Heeft u vragen over parelmoer folie effecten? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerk effecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier