Menu

NFC Chip

'Digitale innovatieve merkbescherming voorzien van exclusieve inhoud.’

Hoe werkt een NCF chip?
Wat is NFC? NFC (Near Field Communication) is een technologie voor draadloze communicatie. NFC is in staat om te communiceren zonder dat een internetverbinding nodig is. Voor deze NFC-technologie is er alleen een NFC-chip en een NFC-lezer nodig. Een NFC-chip is passief (en is verborgen op een verpakking) en doet niets totdat een NFC-lezer (bijv. een mobiele telefoon) in de buurt is. Wat de NFC-technologie zo innovatief maakt, is dat chip niet alleen informatie zenden, maar ook kan ontvangen, er is dus tweerichtingsverkeer mogelijk.

Verder zijn de NFC-chips licht, dun en werken ze zonder batterij. De informatie op de chip blijft er jaren op staan, is beveiligd en kan niet worden gekopieerd. De NFC-technologie is populair omdat het toegepast kan worden op merkbescherming, bestrijding van namaak, het volgen van activa en consumentenbetrokkenheid.

Merkbescherming dankzij een NFC-chip
Willen uw klanten zeker weten dat ze een origineel merkverpakking in handen hebben? Voeg dan een NFC-chip toe aan uw merkverpakking of etiket. De NFC-chip is zo dun en licht dat deze onzichtbaar in een verpakking of label kan worden geïntegreerd, zonder dat dit het verpakkingsontwerp verstoort. Daarnaast kan de NFC-chip niet gemakkelijk verwijdert worden door fraudeurs en is het mogelijk om de info op de chip te versleutelen zodat manipulatie wordt bemoeilijkt.

Versterk de band met de consument
U kunt als merkeigenaar via de NFC-chip verschillende services aan de eindgebruiker aanbieden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het toevoegen van een NFC-chip aan een verpakking zorgt voor een eenvoudige brug naar online content. Hiermee kan interactie worden gecreëerd tussen kan de klanten binding versterken. Naast drukwerk beveiliging kan de NFC-chip specifieke content over uw merk delen. De NFC-chip blijft, van productie tot eindgebruik, verbonden aan het eindproduct en staat continu in verbinding met de gebruiker. Op de chip kan bijvoorbeeld unieke links naar speciale websites van acties worden uitgevoerd die alleen de eindgebruiker kan scannen. U kunt als merkeigenaar een boodschap, service of korting aanbieden.

Meer inzicht over uw klanten met data van eindgebruikers
NFC-chips kunnen ook worden ingezet voor data vergaring. Verkooppunten kunnen bijvoorbeeld bijhouden hoeveel van producten zijn verkocht en hoeveel er nog in het magazijn liggen. Merkeigenaren kunnen zien waar hun producten zich bevinden in de wereld. Wanneer een eindgebruiker naar een online pagina wordt geleid via de NFC chip hebt u als brandowner kans om in contact te komen met de eindgebruiker. Deze informatie kan waardevol zijn voor marketing en service doeleinde.

Het voordeel van een NFC-Chip vs een QR-code
De NFC-chip is de innovatieve opvolger van de QR-code. NFC maakt interactie mogelijk, in tegenstelling tot een QR-code. NFC chips zijn interactief en stabiel. Daar waar de QR-code alleen gelezen kan worden en altijd zichtbaar moet zijn, kan de NFC-chip onzichtbaar aan een verpakking worden toegevoegd. De NFC-chip kan naast informatie ontvangen, ook informatie zenden. Dit geeft een merk een de kans om multimediale contentmarketing in te zetten.

Alle voordelen van de NFC-technologie op een rij

 • Handig in gebruik, een stabiele werking en zijn snel in proces.

 • NFC-chips zijn passief en gebruiken geen stroom
 • Data op de NFC-chip kan worden beveiligd en blijft er lang op staan
 • NFC-chip onderneemt alleen actie als er een NFC-lezer in de buurt is
 • NFC-chips kunnen in bulk worden verwerkt
 • NFC-chips is bijna niet van de verpakking te krijgen
 • NFC-chips hebben geen batterijen of andere externe voeding nodig
 • In alle omstandigheden uit te lezen. Uitlezen gebeurt binnen enkele seconden.
 • Zeer compacte vorm chip
 • Goedkope en robuuste technologie, weinig storingsgevoelig
 • Veilig, kan niet op afstand worden uitgelezen


Heeft u vragen of behoefte aan advies? 

Wilt u meer informatie over NFC-chip, beveiligd- of vertrouwelijk drukwerk? 
Neem dan contact op met ons op, zodat we samen uw wensen tot uitvoering kunnen brengen.

Neem vandaag nog contact met ons op

Vragen over onze NFC Chips?

Heeft u nog vragen over de toepassingsvoordelen van NFC chips op een verpakking of etiket? Wilt u graag weten welke voordelen een NFC chip voor uw merk kan bieden? Neem dan gerust contact via het online formulier met ons op.

Naar Contactformulier