Menu

Metallics in felle kleuren

‘Bijzonder glinsterend en felle metaalkleur effecten’

Schitter en glitter in kleurige CMYK en PMS metallics!
Om het uiterlijk van een verpakking of etiket een extra dimensie te geven, is het de moeite waard te kijken naar de effecten van gedrukte kleurige en felle metallics. Bij metallic kleuren denken de meeste mensen direct aan de klassieke metaalkleuren zoals goud, zilver, brons en koper, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om felle uitgesproken (minder natuurlijke) kleuren te realiseren.  Denk bijvoorbeeld aan CMYK en PMS metallic kleuren. De vraag naar felle metallic kleuren is groeiende. Het poeder welke gebruikt wordt om het sprankelende metallic effect te bereiken bevat kleine deeltjes die het licht reflecteren. Het creëert een bijzondere en feestelijke schittering waar consumenten gek op zijn. Het brengt een verpakking tot leven.

Hoe drukken we kleurige felle metallics?
Om een kleurige felle metallics te drukken maken we gebruik van Sparkling Mineral Powder (SMP). Dit duurzame metaalkleurige poeder wordt middels een hele dunne “lijmlaag” gehecht aan papier of karton. SMP is te drukken in allerlei kleuren én in verschillende dekkingsgradaties.

Hoeveel verschillende metallic kleuren kunnen gedrukt worden?
De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Kleurige felle metallic effecten zijn te drukken in CMYK en in PMS. Felle metallic pastelkleuren zijn ook mogelijk én er kan gespeeld worden met verschillende dekkingsgradaties. Hierdoor is het mogelijk om bijzondere effecten te drukken. Bij semi-transparante dekking komt de kleur van het papier of karton om de hoek kijken.

Is het metallic effect te drukken op papier en karton?
Ja, we kunnen alle metallic tinten prima drukken op papier en karton.

Is metallic drukwerk duurzaam?
Ja, Sparkling Mineral Powder (SMP) waarmee we dit metallic effect bereiken, is duurzaam, vrij van zware metalen en recycleerbaar! Dit op mineralen gebaseerde poeder creëert veel  parelmoerkleurige glitter effecten, maar deze zijn feitelijk metaalvrij. Het is geschikt voor etiketten en verpakkingen in de levensmiddelenindustrie.

Is het metallic drukwerk effect geschikt voor etiketten en verpakkingen?
Speciale drukwerk effecten zoals kleurige felle metallics zijn geschikt voor bijna alle etiketten en verpakkingen. Of het nu all-over of in details wordt gebruikt in het design, het zal een meerwaarde creëren voor het etiket of verpakking.

Combineert het metallic effect goed met andere drukwerk effecten?
Op zichzelf staand zorgt Sparkling Mineral Powder (SMP), waar het metallic effect mee bereikt wordt, voor een sprankelende en feestelijke uitstraling. Toch zien we in de praktijk dat klanten graag verschillende druktechnieken combineren. SMP combineert heel goed met pregen, lakken en folie.

Design tips

  • Verkrijgbaar in zowel felle kleuren als pastel tinten en klassieke edelmetaaltinten
  • SMP kan in verschillende dekkingsgraden worden aangebracht
  • Bij semi dekkingsgraad van SMP speelt de ondergrondkleur van papier of karton een rol
  • Combineert goed met andere drukwerk effecten
  • Lichtinval en 3D reliëf zorgen voor meer diepte effect in het drukwerk

Terug naar overzicht drukwerk effecten

Aanleverspecificaties drukwerkbestanden

De aangeleverde digitale bestanden worden door onze prepress afdeling vakkundig beoordeeld op bruikbaarheid en compleetheid. We kijken naar de volledigheid, grafische kwaliteit van het beeldmateriaal, leesbaarheid, kleurbeheer en of met het aangeleverde materiaal gerealiseerd wordt wat u voor ogen heeft.

Lees meer over Prepress

Vragen over metallics in felle kleuren?

Heeft u vragen over metallics in felle kleuren? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerk effecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier