Menu

Verguld klassiek goud, zilver, brons en koper

‘Gedrukte authentieke metaaltinten zorgen voor waarde en charme’

De magie van goud, zilver, brons en koper
Wereldwijd wordt al duizenden jaren waarde toegekend aan edelmetalen zoals goud, zilver, brons en koper. Zelfs kleurtinten van deze edelmetalen werken waarde verhogend. In de mode, cosmetica en interieur trends zijn deze kleurtinten niet weg te denken. Goud, zilver, brons en koper hebben aantrekkingskracht op bijna iedereen. Echte klassiekers dus.

Dat de magie van vergulde metaaltinten ook op verpakkingen en etiketten terug te vinden is, is niet meer dan logisch. Gedrukte authentieke metaaltinten zorgen voor meerwaarde en charme.

Hoe drukken we vergulde klassieke metaaltinten?
Om het vergulde metaalkleurige effect te bereiken, maken we gebruik van Sparkling Mineral Powder (SMP). Dit duurzame metaalkleurige poeder wordt middels een hele dunne “lijmlaag” gehecht aan papier of karton.

Hoeveel vergulde klassieke metaaltinten zijn er?
Veel klanten denken bij vergulde en metaaltinten in eerste instantie aan de klassieke kleuren zoals goud, zilver, brons en koper. Het is ook mogelijk om binnen dit kleurenscala te spelen met de dekkingsgradaties. Hierdoor kunnen er hele bijzondere effecten naar voren komen. Bij semi-transparante dekking komt de kleur van het papier of karton om de hoek kijken. Deze heeft invloed op de uiteindelijke kleur van de metaaltint.  

Zijn vergulde klassieke metaaltinten te drukken op papier en karton?
Ja, we kunnen vergulde klassieke metaaltinten prima drukken op papier en karton.

Zijn vergulde klassieke metaaltinten duurzaam?
Met het oog op duurzaamheid willen we graag vermelden dat Sparkling Mineral Powder (SMP) een metaalkleurig poeder is ZONDER metaaldelen. Deze op mineralen gebaseerde poeders creëren allerlei gewenste metaalkleurige effecten, maar zijn feitelijk metaalvrij. Ze zijn geschikt voor etiketten en verpakkingen in de levensmiddelenindustrie.

Zijn vergulde metaaltinten geschikt voor etiketten en verpakkingen?
Speciale drukwerk effecten zoals vergulde metaaltinten zijn geschikt om te drukken voor bijna alle etiketten en verpakkingen. Of het nu all-over of in details wordt gebruikt in het design, het zal een meerwaarde creëren voor het etiket of verpakking.

Combineren de vergulde metaaltinten goed met andere drukwerk effecten?
Op zichzelf is het effect van de kleur van het vergulde metaal al prachtig en authentiek. Maar wanneer men er voor kiest om extra drukwerk effecten toe te voegen wordt het design en de verpakking naar een nog hoger niveau getild. Sparkling Mineral Powder (SMP) combineert heel goed met pregen, lakken en folie. Combinaties van deze drukwerk technieken met SMP zorgen voor waanzinnige resultaten. 

Design tips

  • Sparkling Mineral Powder (SMP) is ook verkrijgbaar in felle kleuren, CMYK en PMS
  • SMP kan in verschillende dekkingsgraden worden aangebracht
  • Bij semi-dekkinggraad van SMP speelt de ondergrondkleur van papier of karton een rol
  • Goed te combineren met andere drukwerk effecten
  • Vergulde metaaltinten met 3D reliëf zorgen voor meer diepte effect in het drukwerk

Terug naar overzicht drukwerk effecten

Aanleverspecificaties drukwerkbestanden

De aangeleverde digitale bestanden worden door onze prepress afdeling vakkundig beoordeeld op bruikbaarheid en compleetheid. We kijken naar de volledigheid, grafische kwaliteit van het beeldmateriaal, leesbaarheid, kleurbeheer en of met het aangeleverde materiaal gerealiseerd wordt wat u voor ogen heeft.

Lees meer over Prepress