Menu

Sparkling Mineral Powder - Bronzen

'Parelmoerachtig goud-, koper-, zilver-, andere sprankelende metaal  kleurtonen toegevoegd aan drukwerk'

Druktechniek Sparkling Mineral Powder / Bronzen
Bij het drukken van Sparkling Mineral Powder (voorheen bekend als bronzen/bronzing) wordt een duurzaam parelmoerachtig poeder aan het papier of karton gehecht middels een hele dunne “lijmlaag”. Sparkling Mineral Powder heeft een authentieke metaalkleurige glittering dat vooral door speling met lichtinval de aandacht trekt. Ideaal wanneer u wilt dat uw product opvalt in het schap. SMP wordt vaak (vanwege de exclusieve uitstraling) toegepast bij hoogwaardige verpakkingen en producten.

Sparkling Mineral Powder versus Bronzen
Waar we voorheen metaalhoudende bronspoeders gebruikten om een authentiek metaalkleurig effect op papier of karton te drukken, hebben we vanwege het oog op duurzaamheid een alternatief ontwikkeld: Sparkling Mineral Powder (SMP). In tegenstelling tot bronzen is SMP vrij van zware metalen en recycleerbaar. Het kleurenscala is ook veel groter dan mogelijk is bij bronzen.

Kleurscala van Sparkling Mineral Powder
Sparkling Mineral Powder is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren! Naast zilver, rosé tot parelmoer, goud en koper kleuren zijn ook felle kleuren mogelijk. SMP kan in verschillende dekkingsgraden worden aangebracht en afhankelijk van de kleur van de ondergrond krijgt het een andere effectkleur. Alle CMYK kleuren en PMS kleuren kunnen gecombineerd worden met SMP. De mogelijkheden zijn eindeloos en zeer indrukwekkend. 

Voordelen van Sparkling Mineral Powder

  • Sparkling Mineral Powder geeft een etiket of verpakking authenticiteit.
  • Verkrijgbaar in zowel felle kleuren als in goud, zilver en brons tinten.
  • Vrij van zware metalen en recycleerbaar.
  • Authentiek hoogwaardig drukeffect.
  • Opties in kleur en dessin zijn eindeloos, oogstrelend en eye-catching.
  • Kan perfect worden gecombineerd met verschillende afwerktechnieken.


Toepassing van Sparkling Mineral Powder (SMP)
Om de wow-factor van het etiket of de verpakking te vergoten is Sparkling Mineral Powder echt een aanrader. Dit veelzijdig drukwerk effect past uitstekend bij geschenk- en promotieverpakkingen, etiketten, sleeves, wikkels, vouwkarton verpakkingen en ook bijvoorbeeld inpakpapier. SMP brengt authenticiteit en creëert een uniek effect of het nu gaat om chocolade, dranken, beauty of interieur producten en anderen.

Sparkling Mineral Powder duurzaam? Jazeker!
Met oog op duurzaamheid willen we graag vermelden dat Sparkling Mineral Powder een metaalkleurig poeder is ZONDER metaaldelen. Deze op mineralen gebaseerde poeders creëren alle gewenste metaalkleurige effecten, maar zijn feitelijk metaalvrij. Daarmee zeer geschikt voor bijvoorbeeld etiketten en verpakkingen in de levensmiddelenindustrie.

Druktechnieken combineren
Sparkling Mineral Powder kan perfect gecombineerd worden met verschillende drukwerkeffecten. Denk bijvoorbeeld aan pregen, foliën, diepdruk, lakken en stansen.

Terug naar overzicht technieken

Vragen over Sparkling Mineral Powder?

Heeft u vragen over de druktechniek Sparkling Mineral Powder? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerkeffecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier