Menu

Reliëf inkt

‘Deze inkt creëert een zichtbare verhoging, reliëf- en 3D-texturen op papier of karton.'

Wat is reliëf inkt?
Reliëf inkt heeft zijn naam te danken aan het drukwerk effect van zichtbare verhoging, reliëf of 3D-texturen op papier of karton. De inkt zelf kan transparant of gekleurd zijn en gedrukt worden in glanzend of mat. Kopiëren en scannen van reliëf inkt is zeer moeilijk omdat de resolutie van de meeste kopieermachines te laag is en de tekst bij het printen zal vollopen met inkt.

Reliëf microteksten als echtheidskenmerk
Microtekst gedrukt met reliëfinkt is bij uitstek geschikt als echtheidskenmerk. Toevoeging van microtekst als drukwerkbeveiliging is bedoeld om kopiëren en scannen tegen te gaan in de strijd tegen merkfraude, namaakproducten of intellectuele eigendommen. Vaak wordt microtekst verwerkt in de guillochepatronen.

Guilloche / Guilloché
Guilloches zijn hoge resolutie geometrische fijne lijnen. De guilloche lijnen kenmerken zich doordat ze zigzaggen, slingeren of door elkaar gevlochten zijn. Deze grafische designs worden ontworpen met gespecialiseerde software. Guilloches worden vaak in combinatie met microteksten aangebracht als beveiliging tegen namaak en fraude van drukwerk.

Voordelen van een microtekst beveiliging

Microteksten zijn eenvoudig te controleren, en kopiëren is nagenoeg onmogelijk.

Voorbeelden van microtekst veiligheidskenmerken
Bankbiljetten, toegangskaarten, tickets, paspoorten,  verzegeling van verpakkingen, ID-kaarten, documenten, licenties zijn producten die voorzien kunnen worden van microteksten. Het is helaas niet mogelijk om microtekst voorbeelden van klanten te laten zien op onze website. 

Blijf een stap voor op vervalsers en namaak!
Vrijdag Premium Printing kan naast reliëf inkt, ook andere zichtbare en onzichtbare beveiligings drukwerktechnieken toevoegen aan drukwerk. Hoe meer technieken en verschillende inkten we combineren, hoe moeilijker het wordt om het drukwerk na te maken. Andere beveiligings inkten zijn:

Heeft u vragen of behoefte aan advies? 
Wilt u meer informatie over beveiligd- of vertrouwelijk drukwerk? 
Neem dan contact op met ons op, zodat we samen uw wensen tot uitvoering kunnen brengen.

Neem vandaag nog contact met ons op

 

Vragen over reliëf inkt?

Heeft u vragen over reliëf inkt? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerk effecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier