Menu

Metallic folie

‘Metaalachtige glanzende folie, verkrijgbaar in elke kleur’

Een catchy effect, een glimmend spiegelend laagje folie, geschikt voor ontwerpdetails en logo's!
Om een verpakking of etiket er waardevoller en exclusiever uit te laten zien is metallic folie een interessante optie. Metallic folies hebben een glimmend spiegelend oppervlak en zorgen ervoor dat een verpakking opvalt. Metallic folies worden meestal gedrukt om een metaalachtige look na te boosten. Bij metaalachtige kleuren denken de meeste mensen meteen aan goud, zilver, brons en koper maar metallic folie is ook verkrijgbaar in felle (onnatuurlijke) kleuren zoals paars, rood, blauw, groen. Metallic folies kunnen naast een glimmend spiegelende look ook een satijnen, matte of glanzende afwerking hebben. Hoe glanzender de folie, hoe beter de metallic folie licht reflecteert. Dit werkt goed voor kleine design details en creëert een catchy effect.

Hoe drukken we metallic folies?
Metallic folie wordt door middel van foliedruk op drukwerk aangebracht. Bij Vrijdag Premium Printing brengen we folie middels warmte en druk aan. Deze techniek wordt ook wel warmdrukfolie, hot foil, hot foil stamping, hot stamp of hot foiling genoemd. De effecten van foliedruk zijn ontzettend populair. Door middel van een cliché (metalen plaat) wordt de folie op het onderliggende papier of karton getransfereerd. Door hitte en druk worden onregelmatigheden en ruwheid van het gebruikte papier of karton geëgaliseerd. 

Hoeveel verschillende metallic folie kleuren kunnen gedrukt worden?
We bieden een reeks verschillende metallic foliekleuren aan. Dit kunnen realistische metaalkleuren zijn maar ook neutrale of heldere levendige kleuren zijn mogelijk. Verder is het mogelijk te kiezen voor een satijn/matte, glanzende of spiegelende afwerking. Afhankelijk van deze afwerking verschilt de kleurentint.

Kan metallic folie gedrukt worden op papier en karton?
Ja, metallic folie kan op vrijwel elk papier en karton worden gedrukt. 

Zijn metallic folies duurzaam?
Metallic folie bestaat uit een kunststof drager en een flinterdun metallic laagje. Dit metallic laagje van enkele microns wordt overgezet op het papier of karton. Momenteel loopt er een pilot om de kunststof drager te recycleren en te hergebruiken. 

Is het metallic folie effect geschikt voor etiketten en verpakkingen?
Ja, metallic folie drukwerk effecten zijn geschikt voor bijna alle etiketten en verpakkingen.

Combineren metallic folies goed met andere drukwerk effecten?
Ja, metallic folie combineert goed met andere drukwerk effecten. Voorbeelden hiervan zijn metallic folie met preeg of metallic folie met micro-preeg. Door verschillende drukwerk effecten te combineren is het mogelijk om een verpakking of etiket te voorzien van een unieke uitstraling. Het kan spectaculaire resultaten opleveren!

Design tips

  • Metallic folie is verkrijgbaar in zowel de klassieke (edel)metaal kleuren als in felle kleuren
  • Folies zijn er zowel in mat als glans
  • Zorgt voor een gladde textuur in het drukwerk
  • Vestigt de aandacht op details in het drukwerk
  • Ideaal om teksten en logo's op een verpakking te laten opvallen
  • Voegt luxe en glamour toe aan het drukwerk

 

Terug naar overzicht drukwerk effecten

Aanleverspecificaties drukwerkbestanden

De aangeleverde digitale bestanden worden door onze prepress afdeling vakkundig beoordeeld op bruikbaarheid en compleetheid. We kijken naar de volledigheid, grafische kwaliteit van het beeldmateriaal, leesbaarheid, kleurbeheer en of met het aangeleverde materiaal gerealiseerd wordt wat u voor ogen heeft.

Lees meer over Prepress

Vragen over metallic folie effecten?

Heeft u vragen over metallic folie effecten? Op zoek naar deskundig bedrukkingsadvies voor nieuwe of bestaande productverpakkingen? Heeft u vragen over de speciale drukwerk effecten en wat deze voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Naar Contactformulier