Menu

Duurzame Verpakkingen

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema, dit geldt voor de verpakkingssector en dus ook voor Vrijdag Premium Printing. Zowel binnen ons bedrijf met betrekking tot productie, maar ook in overleg met onze klanten en partners is duurzaamheid een belangrijk punt op de agenda. Door het KennisInstituut Duurzaam Verpakken worden wetten op dit gebied voorbereid die vanaf 2018 gelden en in 2021 is het doel dat de verpakkingsindustrie aanzienlijk groener is. 

Volgens het Kennisinstituut helpt duurzaam verpakken bij de ontwikkeling van een circulaire economie voor verpakkingsmaterialen. Als verpakkingen zo ontworpen, geproduceerd en verwerkt worden dat ze kunnen worden vernieuwd, gereduceerd, hergebruikt en gerecycled, dan wordt er een bijdrage geleverd aan een economie waarin grondstoffen en materialen zo lang mogelijk behouden blijven. Dat is goed voor  het milieu, het stimuleert innovatie en draagt bij aan nieuwe economische kansen en mogelijkheden.

Voor Vrijdag Premium Printing vormt dit een mooie uitdaging waar wij zeer actief mee aan de slag zijn en ook met u denken we hier graag over na. Dit ziet u in al onze innovatieve verpakkingen terug.

Duurzame Verpakkingen

v-box duurzame verpakkingen

Eén van de duurzame verpakkingen die door Vrijdag Premium Printing wordt gerealiseerd is de V-Box. Deze verpakking is in eigen beheer door Vrijdag ontwikkeld met oneindig veel mogelijkheden. De V-Box wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het verpakken van sigaretten en kleine sigaren, maar ook voor producten zoals chocolade, cosmetica en accessoires zoals aanstekers, pennen, sieraden en USB sticks. 

Duurzame productietechnieken

Het bedrukken van verpakkingen en labels gebeurt waar mogelijk op een duurzame wijze. In een drukkerij is maatschappelijk verantwoord ondernemen een dagelijkse uitdaging die wij graag ten volle aangaan. Als het ware zit duurzaamheid in ons bloed en optimaliseren wij processen waar mogelijk. Het zuinig omgaan met grondstoffen vinden wij een logische denkwijze. Uiteraard houden we hierbij wel continu ons kwaliteitsniveau in de gaten.

Meer lezen over: