Menu

Composteerbare etiketten – vriendelijker voor het milieu en met aantrekkelijke drukwerk effecten.

Vrijdag Premium Printing heeft in samenwerking met Bio4Life een industrieel composteerbaar etiket ontwikkeld dat niet alleen vriendelijker is voor het milieu maar ook over een hoge attentiewaarde beschikt. 

Samenwerking met Bio4Life de sleutel voor innovatie
Begin 2020 heeft Vrijdag Premium Printing, door de wens om versneld duurzaam te kunnen innoveren, deelgenomen aan het project Impact Nation (zie www.impactnation.nl) . Dit heeft ons in contact gebracht met Bio4Life. Bio4Life biedt een exclusief aanbod aan composteerbare zelfklevende materialen. De grondstoffen voor al hun materialen worden zo veel mogelijk gewonnen uit hernieuwbare bronnen en restant afvalstromen, waardoor de belasting op het milieu minimaal is. De koppeling van Vrijdag Premium Printing door Impact Nation aan Bio4Life was een logische stap en een succes. We presenteren met trots een industrieel composteerbare etiket dat er eye-catching uit ziet.

Industrieel composteerbare etiketten EN13432 gecertificeerd
Onze etiketten en lijmen zijn volgens de Europese composteerbaarheidsnorm EN13432 gecertificeerd. Dat houdt in dat de etiketten volledig industrieel composteerbaar zijn. Bij deze vorm van composteren wordt materiaal in een industriële composteringsinstallatie binnen 6 weken afgebroken tot compost. Dit gebeurt onder gecontroleerde fysiologische omstandigheden. Hierin zit het verschil met ‘home compostable’, waarbij sprake is van zeer variabele omstandigheden.

Composteerbare verpakkingen
Composteerbare etiketten komen natuurlijk het beste (of eigenlijk uitsluitend) tot hun recht op een composteerbare verpakking of op een product zoals fruit en groenten waarbij de schil en dus ook het etiket bij het GFT afval kan.

Welke duurzame drukwerk effecten zijn mogelijk voor het composteerbare etiket?
Of klanten nu kiezen voor een of meerdere drukwerk effecten, één ding is zeker, alles is composteerbaar en resulteert in een aantrekkelijke presentatie van uw product. We drukken met composteerbare full color inkt van Green4print. Voor parelmoerachtige accenten kan er Sparkling Mineral Powder aan het etiket worden toegevoegd. Wil je géén additionele grondstoffen toevoegen dan is het aanbrengen van reliëf in het materiaal een alternatief. Pregen is drukken zonder inkt. Het creëert prachtige 3D effecten.

Duurzaam ondernemen voor de volgende generatie!
Verduurzamen, circulair ondernemen, de markt vraagt erom! Er is zoveel mogelijk, neem gerust contact met ons op. We leveren maatwerk en adviseren u graag.

Blog overzicht