Menu

Afvalmaterialen inzetten om een aantrekkelijk en duurzaam verpakkingsdesign voor premium chocolade te maken.

SGK Anthem, Vrijdag Premium Printing, Generous Minds, Neurensics, Kurz en Merck hebben onder de naam ‘Packadore Collective’ de handen ineengeslagen om zowel aantrekkelijke als duurzame verpakkingsoplossingen te ontwerpen en te implementeren. Hun LOCOletter-verpakkingsinnovatie van afvalmaterialen is een mooi en duurzaam verpakkingsdesign voor kwaliteitschocolade.


Chocoladeletters horen bij Sinterklaas. Mensen die Sinterklaas vieren, krijgen meestal op 5 december de eerste letter van hun voornaam in chocolade. Ondanks de liefdevolle aard van deze traditie, worden ieder jaar meer dan 1 miljoen chocoladeletters, inclusief verpakking, als afval vernietigd.  

LOCOletter helpt bij het verminderen van die hoeveelheid afval door het aanbieden van hetzelfde premium chocoladeconcept, maar dan in een nieuw jasje met minder afval. Chocoladeletters vereisen 26 afzonderlijke voorraadposities (sku’s) in het schap en op elke positie ontstaat na Sinterklaas onverkochte voorraad.  

LOCOletter maakt gebruik van maar één sku bestaande uit 30 kleine blokjes van lichte en donkere chocolade — het kleurcontrast van elk blokje en de puzzelvorm van het design zorgen ervoor dat klanten elke letter kunnen maken die ze willen. Een inventieve manier om onverkochte voorraad en daarmee afval te voorkomen. 

Het concept gaat nog een stapje verder: omdat zo’n milieuvriendelijk product een duurzame verpakkingsoplossing verdient, is door Packadore voor LOCOletter een nieuwe verpakking ontwikkelt.  

Die bestaat uit karton gemaakt van een combinatie van de schillen van de cacaovrucht met FSC-gelabelde vezels. De folies die noodzakelijk zijn voor de hoogwaardige met transferdruk aangebrachte afwerking met metallic spiegeleffect kunnen in een gesloten keten volledig recyclebaar zijn. Door het gebruiken van diverse materialen die in essentie afval zijn, zet LOCOletter zich neer als zowel een aantrekkelijk als duurzaam merk.  

Over Packadore Collective:
Packadore Collective is een collectief van partners die samenwerken om zowel aantrekkelijke als duurzame verpakkingsoplossingen te ontwerpen en te implementeren. Hiermee helpt het merken echte impact te maken — nu en in de toekomst.

We zijn de innovators in ‘temptainability’. Bezoek ons op: www.packadore.com 

 

 

 

Blog overzicht