Menu

Aantrekkelijk en duurzaam verpakkingsontwerp met natuurlijke mineralen in poedervorm voor kaarsen.

SGK Anthem, Vrijdag Premium Printing, Generous Minds, Neurensics, Kurz en Merck hebben onder de naam ‘Packadore Collective’ de handen ineengeslagen om zowel aantrekkelijke als duurzame verpakkingsoplossingen te ontwerpen en te implementeren. Met het verpakkingsontwerp Natures Candles laten ze zien hoe premium merken die huisparfum en luxe lifestyleartikelen verkopen, hun klanten ook nog op geheel andere wijze kunnen bereiken en binden dan met geur alleen. 

Het is algemeen bekend dat geur ons krachtigste zintuig is. Mensen koppelen geur aan emotie en geur roept herinneringen op. Maar hoe kunnen premium merken die huisparfum en luxe lifestyleartikelen verkopen, meer binding met hun klanten krijgen dan met geur alleen? Merken moeten door de opkomst van de milieubewuste klant steeds meer rekening houden met het duurzame profiel van hun producten. Ook wat betreft de verpakking ervan. 

‘Natures Candles’ is een innovatief concept op basis van NatureWax® vervaardigd van geharde sojabonenolie en plantaardige additieven die ongevaarlijk zijn voor de gezondheid. De kaarsen zelf zijn vervaardigd van natuurlijk en organisch materiaal en branden hier ook op. 

De glazen verpakking is uit één stuk gemaakt en kan heel gemakkelijk worden gerecycled. Extra plastic of verlijmde papieren etiketten zijn er namelijk niet aan te pas gekomen. De buitenkant van de verpakking bestaat uit gerecycled papier en karton. Om de verpakking dezelfde aantrekkelijke en duurzame uitstraling te geven als de kaars erin, heeft de buitenkant een poedercoating van natuurlijke mineralen gekregen. Dit zorgt voor een echt luxueuze look & feel. 

Over Packadore Collective:
Packadore Collective is een collectief van partners die samenwerken om zowel aantrekkelijke als duurzame verpakkingsoplossingen te ontwerpen en te implementeren. Hiermee helpt het merken echte impact te maken — nu en in de toekomst. 

We zijn de innovators in temptainability. Bezoek ons op: www.packadore.com

Blog overzicht